Palvelut

Perusterveydenhuolto

Sairauksien hoito

Laboratoriopalvelut

Hammashoidot

Eutanasiapalvelut

Eksoottiset eläimet

Tähän ryhmään kuuluvat muut lemmikkeinä pidettävät eläimet kuin koirat ja kissat. Näitä ovat kanit, jyrsijät (mm. marsut, chinchillat, rotat, hiiret ja hamsterit), fretit, afrikkalaiset kääpiösiilit, matelijat ja linnut.

Suuri osa näiden eläinten käynneistä vastaanotolla on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Siihen kuuluvat mm. kanien ja marsujen kastroinnit, kanien sterilisoinnit, hormoni-implantit freteille kemiallisena kastraationa ja sterilisaationa sekä frettien rokottaminen penikkatautia ja kanien rokottaminen tarttuvaa verenvuototautia (RHD) vastaan.

Näillä eläimillä hoidetaan myös erilaisia hampaiden, ruoansulatuskanavan ja ihon ongelmia, virtsakiviä ja muita virtsateiden sairauksia, hengitystietulehduksia ja traumoja. Röntgenkuvausta ja verinäytetutkimuksia käytetään apuna ongelmien selvittelyssä ja sairauksien diagnostiikassa. Anestesiaa vaativissa toimenpiteissä nukutusaineet ja –käytäntö valitaan toimenpiteestä, eläinlajista ja potilaan kunnosta riippuen. Heräämistä valvotaan tarkasti ja potilas kotiutetaan vasta kun se on hyvin herännyt ja pärjää kotona omistajansa hoidossa.

Suuri osa näistä eläimistä on luonnossa saaliseläimiä ja ne pyrkivät peittämään oireitaan. Tämän takia eläimen päivittäinen hoito ja tarkkailu ovat tärkeitä pientenkin muutosten ja sairauden oireiden havaitsemiseksi. Huomattaessa muutoksia eläimen voinnissa yhteydenotossa eläinlääkäriin ei pidä viivytellä, sillä eläimen pieni koko ja nopea aineenvaihdunta voivat johtaa nopeasti kunnon huononemisen.

Valikko